Cursussen

Selma van Velsen verzorgt trainingen en cursussen in het brede omgevingsrecht. Kijk op de kalender hieronder voor de open inschrijving opleidingen, of neem contact op met Selma voor in-company of opmaat opleidingen, zoals actualiteitentrainingen op het terrein van het omgevingsrecht. Of deze opleiding die u door de transitiefase naar de Omgevingswet leidt.

Wat deelnemers over de opleidingen van Selma van Velsen zeggen is te vinden op de pagina Testimonials.

De open inschrijving cursussen die Selma verzorgt:

 • do
  16
  mrt
  2017
  ma
  20
  mrt
  2017
  Utrecht

  Deze 2-daagse cursus geeft u grondig inzicht in de nieuwe wet, waardoor u weet waarmee u nu al rekening kunt houden. Het doel is u inzicht te bieden in de systematiek van de nieuwe wet, de nieuwe regels en instrumenten, de werkelijke uitvoering, de procedures en de gevolgen van de wet voor verschillende thema’s die spelen in het omgevingsrecht. Kijk op de site van Berghauser Pont voor meer informatie.

   

 • do
  02
  nov
  2017
  Rotterdam

  Als onderdeel van de vijfdaagse cursus Milieurecht verzorgt Selma van Velsen het onderdeel "milieueffectrapportage". Kijk voor meer informatie op de SBO website.

 • ma
  06
  nov
  2017
  Utrecht

  Er wordt momenteel hard gewerkt aan de Omgevingswet, de nieuwe wet waarin 26 wetten uit het omgevingsrecht moeten opgaan. De meer dan 100 AMvB’s die het omgevingsrecht nu kent worden samengebracht tot vier AMvB’s. Hetzelfde zal gebeuren met de huidige ministeriële regelingen op dit terrein. Deze stelselwijziging behoort tot de grootste wetgevingsoperaties in Nederland en heeft grote gevolgen voor de praktijk.
  Deze tweedaagse cursus (6 en 13 november) van Berghauser Pont Academy geeft u een grondig inzicht in de nieuwe wet, waardoor u ook weet waarmee u nu al rekening kunt houden. Dus niet alleen de hoofdlijnen maar net een slag dieper.

 • do
  30
  nov
  2017
  Utrecht

  Een cursus van Berghauser Pont Academy. In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de meest recente ontwikkelingen in het omgevingsrecht, inclusief de nieuwe Omgevingswet. Er wordt gewezen op valkuilen en er worden tips gegeven voor het opstellen van afwijkingsbesluiten (voorheen bekend als vrijstellingen) en andere ruimtelijke besluiten zoals bestemmingsplannen.
  In één dag wordt u volledig bijgepraat op alle actuele onderwerpen die voor het opstellen van besluiten en plannen in het omgevingsrecht van belang zijn, met als uiteindelijk doel dat u zoveel mogelijk Raad van State-proof wordt.