Cursussen

Selma van Velsen verzorgt trainingen en cursussen in het brede omgevingsrecht. Kijk op de kalender hieronder voor de open inschrijving opleidingen, of neem contact op met Selma voor in-company of opmaat opleidingen, zoals actualiteitentrainingen op het terrein van het omgevingsrecht. Of deze opleiding die u door de transitiefase naar de Omgevingswet leidt.

Wat deelnemers over de opleidingen van Selma van Velsen zeggen is te vinden op de pagina Testimonials.

De open inschrijving cursussen die Selma verzorgt:

 • do
  08
  apr
  2021
  09:30Online

  De wereld van de ruimtelijke ordening en vergunningverlening bouwen is continu in beweging. Niet alleen op het gebied van wetgeving (Wabo, Chw, Wro), er is ook een stroom aan jurisprudentie. En nu komt ook de nieuwe Omgevingswet er aan.

  In deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op de meest recente ontwikkelingen in het omgevingsrecht, inclusief de nieuwe Omgevingswet. Selma en Janike wijzen op valkuilen en geven tips voor het opstellen van afwijkingsbesluiten (voorheen bekend als vrijstellingen) en andere ruimtelijke besluiten zoals bestemmingsplannen. In één dag wordt u volledig bijgepraat op alle actuele onderwerpen die voor het opstellen van besluiten en plannen in het omgevingsrecht van belang zijn, met als uiteindelijk doel dat u zoveel mogelijk Raad van State-proof wordt.

   

  Kijk voor meer informatie hier op de site van Berghauser Pont Academy.

 • di
  09
  nov
  2021
  09:00Utrecht

  Op 9 november verzorgt Selma het onderdeel "milieueffectrapportage" van de 5-daagse opleiding Milieu in de Omgevingswet. Aan de orde komen onder anderen de volgende onderwerpen:

  • De positie van m.e.r. onder de Omgevingswet
  • Europese richtlijnen (incl. de Wijzigingsrichtijn 2014/52/EU)
  • Relevante en recente jurisprudentie.

  Alle informatie vind je hier, op de site van het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.