Cursussen

Selma van Velsen verzorgt trainingen en cursussen in het brede omgevingsrecht. Kijk op de kalender hieronder voor de open inschrijving opleidingen, of neem contact op met Selma voor in-company of opmaat opleidingen, zoals actualiteitentrainingen op het terrein van het omgevingsrecht. Of deze opleiding die u door de transitiefase naar de Omgevingswet leidt.

Wat deelnemers over de opleidingen van Selma van Velsen zeggen is te vinden op de pagina Testimonials.

De open inschrijving cursussen die Selma verzorgt:

  • ma
    20
    apr
    2020
    Online

    Na deze training ben je weer helemaal bij. Ook krijg je tips & tricks voor Raad van State-proof besluiten.

    • Alle relevante ontwikkelingen en jurisprudentie op een rij
    • Wabo, Wro, Crisis- en herstelwet, Awb
    • Heeft het coronavirus invloed op het omgevingsrecht nu en straks?
    • Vooruitblik op de Omgevingswet en het omgevingsplan: wat moet nu ondanks de crisis toch gewoon doorgaan?

    Meer informatie of inschrijven kan hier op de site van Berghauser Pont Academy.

  • do
    05
    nov
    2020
    Utrecht

    Er zijn veel ontwikkelingen gaande binnen het vakgebied milieu en ruimtelijke ordening. Nieuwe natuurwet- en regelgeving, wijzigingen binnen het waterbeleid, etc. Daarnaast is inmiddels de Omgevingswet aangenomen, die waarschijnlijk in 2021 in werking treedt. De doelen zijn helder en hangen samen met enorme wijzigingen, die in continue stroom op u afkomen. Actuele kennis is juist nu voor u van belang!

    Meer informatie en inschrijven kan op deze pagina van SBO.

  • di
    10
    nov
    2020
    16:00Utrecht

    Milieueffectrapportage, geluid en externe veiligheid (inclusief contouren van de betreffende regeling in de Omgevingswet) is een onderdeel van de  meerdaagse verdiepingscursus Omgevingsrecht van het Instituut voor Bouwrecht, IBR. Kijk voor meer informatie of om in te schrijven op de site van IBR.

  • wo
    16
    dec
    2020
    13:00Online

    De milieueffectrapportage (mer) is een verplicht instrument dat bij veel projecten en ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving ingezet moet worden bij de voorbereiding van besluiten (waaronder begrepen ruimtelijke plannen). Op deze wijze wordt geborgd dat milieubelangen op een volwaardige wijze in de besluitvorming worden meegewogen. In het kader van de mer is er ruimte voor participatie door burgers, organisaties en overheden. Daarbij kan met name aandacht worden gevraagd voor de redelijkerwijs in beschouwing te nemen alternatieven. Het uiteindelijk opgestelde milieueffectrapport (MER) kan leiden tot extra voorschriften bijvoorbeeld met betrekking tot verplicht te treffen mitigerende of compenserende maatregelen.

    In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de vraag hoe te bepalen of er voor één (of meerdere) besluiten MER’en opgesteld moet(en) worden, al dan niet door eerst een zogeheten mer-beoordelingsprocedure te hebben doorlopen. De link met de kruimelgevallenregeling zal tevens worden belicht. Verder is er aandacht voor de inhoudseisen voor een MER en voor de (rechtsbeschermings)procedures, waarbij de rol van de commissie voor de milieueffectrapportage aan de orde komt. In de bijeenkomst zal steeds worden gerefereerd aan actuele jurisprudentie en op een enkele plaats zal ook een doorkijkje worden gegeven naar de mer-regeling in de Omgevingswet.

     

    Inschrijven kan hier.